Александър Александров: Мечтата ми е да поема националния отбор

7 Dni Sport19.10.2023
Царско село - ЦСКА, Яник Вилдсхут, Александър Александров

Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 III Александър Александров говори пред клубната телевизия за новото си амплоа, прехода от състезател към треньор и какви са целите му за бъдеще.

„Добре се чувствам, опитвам се да свиквам, но не е лесно. За сметка на това много ми харесва и се радвам, че ми се даде този шанс“, заяви Александров.

„Ръководството ми предложи работа да започна като помощник-треньор. Седнахме със семейството и решихме, че може би сега е времето да се направи тази крачка и за момента не съжалявам“, каза още той.

„Може би не взех максимума от състезателната си кариера, но съм доволен. Постигнах доста неща в българския футбол. Има такива, които не успях, но мисля, че направих добра кариера“, коментира Алвеша.

„Не са лесни първите стъпки в треньорската кариера. Доста е приятно да тренираме млади футболисти. Аз много се радвам за тях, защото имат много да учат. Надявам се да постигнем добри резултати. Най-сериозният проблем, с който се сблъсквам, е когато дойде мачът и обстановката е различна. Те са по-млади момчета, а играем с мъже. По-лошите терени им влияе, защото психиката не им е на 100%. Имат още моменти, в които детското в тях се обажда. Трудно е да ги накараме да работят като мъже и да дават всичко от себе си“, заяви старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 III.

„Давам съвети на младите момчета в определени ситуации. Гледаме грешките на запис, после го тренираме и искам с всеки следващ мач да растат. Искам да се променят грешките. Надявам се един ден да водя първия отбор на ФК ЦСКА 1948 в efbet Лига, но да съм готов и заслужил. Трябва да мечтаем максимално, затова моята мечта е да стана треньор на националния отбор“, завърши Александров.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ