Истината за Никола Цолов, Формула 1, милионните договори и човекаму от най-високо ниво

7 Dni Sport18.10.2023
Никола Цолов,

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов много рядко говори за предпочитанията си относно други автомобилни пилоти и едва след края на първия си сезон в шампионата, който подгрява Формула 1, обясни дали има пилот, когото подкрепя.

“Подкрепям Макс Верстапен, защото всеки път, когато кара на пистата и печели, показва на какво е способен, той определено е нещо, което не се среща често“ – заяви Никола в Team Radio Podcast. „Всеки път, когато виждам, че Верстапен се справя добре, моята цел е да го победя и да се справя по-добре.“

Разбира се, Цолов и Верстапен са на съвсем различни етапи от техните кариери, но Никола влезе в автомобилния спорт по начин, подобен на този, по който Макс успя да направи крачката от Формула 3 към Формула 1. Разбира се, другият пилот, когото Никола винаги подкрепя е Фернандо Алонсо, но това се знае от по-рано.

В същия подкаст Цолов потвърди и информациите за първия му контакт с двукратния световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо, който забеляза таланта му още в картинга и след това българинът кара с марката картове на испанеца.

“Баща ми си помисли, че съобщенията от Фернандо са опит за скам”, обясни Цолов, който сега редовно поддържа връзка с Алонсо и двамата коментират и анализират състезанията на българския пилот.

Целта на Никола Цолов е участие във „Формула 1“, като това ще е първи български пилот в елита на моторните спортове.

Снимка: Официален Инстаграм профил на Никола Цолов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ