Въпреки 6-те гола в 18 мача, в Белгия не са впечатлени от Игор Тиаго

7 Dni Sport17.10.2023
Рома - Лудогорец, Игор Тиаго, Крис Смолинг

Лудогорец осъществи бомбастичен трансфер през лятото, продавайки голмайстора си от миналия сезон Игор Тиаго на белгийския Клуб Брюж срещу рекордните за клуба 7,9 милиона евро.

Три месеца по-късно, в Белгия не са особено впечатлени от изявите на 22-годишния бразилец, който завърши престоя си в Лудогорец с 21 гола и 11 асистенции в 55 мача от всички турнири.

Белгийското издание „Voetbal Primeur“ смята, че трансферът на Тиаго е провал, макар футболистът да има 6 гола и 1 асистенции за 18-те си мача досега за Брюж.

„Клуб Брюж отново инвестира сериозно в привличането на нови играчи през миналото лято и привлече няколко скъпи играчи. Един от тях е Игор Тиаго, който трябваше да стане новият лидер на атаката на отбора. Той засега не успява наистина да убеди със своите качества“, пише белгийското издание относно представянето на бразилския футболист.

Журналистът Кристоф Франкен от “La Dernière Heure”, пък смята, че Тиаго е играч на средно ниво: „Андерлехт също проявяваше интерес към него, но се отказа заради исканата от Лудогорец цена. Брюж не го направи и плати около осем милиона за един много среден нападател. След 17-те милиона, пропилени за Роман Яремчук, това са много пари“.

Игор Тиаго има 55 изиграни мача за Лудогорец, в които е рализирал 21 попадения, 11 асистенции и е получил 11 жълти картона.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ