Талантите на Левски грабнаха наградите от Суперкупата

Левски - ЦСКА, Волейбол

Големите надежди на Левски и на националния отбор на България – Венислав Антов и Александър Къндев, спечелиха индивидуалните награди на турнира за Суперкупата на България по волейбол, който бе спечелен от „сините“ след драматична победа с 3:2 над Хебър във финала.

19-годишният Антов бе избран за най-полезен играч във финалния мач, като се превърна в топреализатор с 32 точки – 22 от атака, 6 аса и 4 на блокада. Той бе част от националния отбор до 21 г., който спечели бронзовите медали на Световното първенство в Бахрейн.

Къндев бе избран за MVP на турнира след гласуване на публиката в зала „Младост“ в Бургас. Той бе част от тима на България до 19 години, който завърши на пето място на Световното първенство в Аржентина.

16-годишният разпределител на Левски – Симеон Николов, смята, че характерът на отбора е изиграл важна роля във финала.

„Един много емоционален мач, който спечелихме. Радваме се, че отборът показа характер. Знаехме, че за да ги бием, ни трябва много силен начален удар. На Венислав Антов и Владимир Гърков им влезе сервиса и това ни помогна. Ще си починем малко, и после пак почваме да тренираме. Тази година имаме и мачове в Европа. От националния отбор научих много. Това, че бях в Китай ми помогна много. Благодарен съм на Пламен Константинов, че ме избра.

Николай Желязков е много амбициозен треньор. Той иска да победим толкова много, колкото и ние. Николай Желязков върши много добра работа с нас. Ден и нощ той работи за нас”, заяви пред официалния сайт на клуба Симеон Николов, който е син на легендата Владо Николов.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ