ВК Левски грабна Суперкупата след драма с Хебъп

IMG_1756

Волейболният Левски спечели първата си Суперкупата на България, побеждавайки с 3:2 Хебър Пазарджик в драматичен двубой, игран в бургаската зала „Младост“.

Първият гейм бе много оспорван. Левски успя да поведе с шест точки при 19:13, но Хебър стопи разликата и стигна до 19:20, а след това пазарджиклии изравниха – 20:20. Геймът се играеше точка за точка, но „сините“ показаха по-здрави нерви и го спечелиха с 30:28.

Във втората част столичани владееха инициативата през по-голяма част от гейма и го спечелиха с 25:22, повеждайки с 2:0 гейма.

Пазарджиклии обаче показаха, че не са се отказали от преследване на Суперкупата и с много добре изигран трети гейм, в който водеха с девет точки при 19:10 се върнаха в двубоя.

В четвъртата част Левски водеше с пет точки до 16:11, но Хебър малко по малко започна да топи разликата, за да стигне до 17:17, след което нито един от двата тима не успя да вземе категорична преднина, но Хебър стигна до равенство в геймовете след 25:23 – 2:2.

В решителния пети гейм Хебър изоставаше в резултата с четири точки при 8:12, успя да изравни до 13:13, но столичани взеха две поредни точки и затвориха частта и двубоя.

Най-много точки за успеха на Левски в мача отбеляза Венислав Антов – 32. Джулио Саби завърши двубоя с 28 точки за „тигрите“.

Автор: „ДСпорт“
Снимка: Официална „Фейсбук“ страница на ВК Левски


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ