БК Левски отново се оказа твърде силен за Балкан

БК Левски - Асен Великов

Носителят на купата на България при мъжете Левски победи със 69:64 (22:18, 13:15, 8:14, 27:17) шампиона на страната Балкан в среща от втория кръг на Националната баскетболна лига, която се игра в столичната зала „Триадица“.

По този начин „сините“ записаха втори пореден успех над тима от Ботевград след победата им с 57:56 в мача за Суперкупата на България преди точно две седмици.

Днешният двубой започна малко по-добре за домакините от Левски, които спечелиха първата четвърт с 22:18. Малко преди края ѝ те отвориха преднина от шест точки при 22:16, която бе и най-голямата за един от двата отбора в първите 35 минути на мача.

Във втората четвърт Балкан затегна играта си в защита и ограничи Левски до едва 13 точки. Шест от тях дойдоха в последните две минути на полувремето, като чрез тях „сините“ се добраха до аванс от 35:33 на почивката.

Гостите от Ботевград, които се радваха на солидна подкрепа от най-верните фенове от агитката си, се представиха още по-добре в отбрана в третата част, в която позволиха на Левски да запише скромните осем точки.

Балкан обаче на свой ред имаше трудности в нападание и „зелените“ водеха с едва четири точки при 47:43 преди последната четвърт.

До средата на заключителната част Балкан успяваше да контролира темпото на игра, но благодарение най-вече на индивидуалните усилия на Алън Арнет Левски направи обрат. Гардът на „сините“ бе с основна заслуга за серията от 9:0 точки, която обърна хода на срещата в полза на домакините. След нея Левски поведе с 64:59 и със солидна игра в защита в оставащите по-малко от три минути до края баскетболистите на старши треньора Димитър Ангелов се поздравиха с победата.

Най-резултатни за победителите бяха Арнет, който приключи с 14 точки, 8 борби и 4 асистенции, както и центърът Джон Флорвиъс, който също вкара 14 точки. Златин Георгиев реализира 11 точки, а Марио Боянов остана с 10.

За Балкан младежкият национал Илиян Пищиков се отличи с 14 точки, а 10 вкара Мартин Сотиров.

В класирането в НБЛ Левски се присъедини към ЦСКА като единствените два отбора за момента с баланс от две победи и нито едно поражение. Балкан е с победа и загуба.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ