Григор Димитров срещу световния №5 в мач за финал на Мастърса в Шанхай

7 Dni Sport14.10.2023
Григор Димитров,

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, ще се изправи в битка срещу руснака Андрей Рубльов за класиране на финал в “Мастърс” турнира в Шанхай.

Това ще бъде пети полуфинал този сезон за Гришо след турнирите в Ротердам, Женева, Вашингтон и Чънгду.

Сега №19 в световната ранглиста има шанс да поправи предишните грешки и да изпрати годината с триумф. Рубльов не е никак най-удобният съперник по пътя към целта. Руснакът показа отлична форма на “Мастърса” в Шанхай до този момент и не загуби нито един сет в четирите си срещи. Той победи последователно французите Куентин Алис (6:4 7:5) и Адриан Манарино (6:3 6:0), американеца Томи Пол (7:5 7:5), както и още един французин – Юго Умбер (6:2 6:3), срещу когото взе сладко отмъщение заради загубата в края на септември на осминафиналите в Пекин.

Българинът от своя страна, няма основания да се притеснява извънредно много, тъй като той самият също демонстрира повече от желязна форма и загуби само един сет във всичките си четири мача в Шанхай. Дори тогава Димитров запуши устата на всичките си критици, тъй като това се случи срещу Карлос Алкарас, който в крайна сметка обърна на осминафиналите и първата ни ракета триумфира след 5:7 6:2 6:4.

В останалите мачове Гришо бе безкомпромисен и премина с лекота през австралиеца Александър Вукич (6:4 6:3), руснака Карен Хачанов (7:6/4/ 6:4) и Николас Джари от Чили (7:6/2/ 6:4).

Това ще бъде общо седмия сблъсък между Григор Димитров и Андрей Рубльов, като двамата имат по три победи. Традиционно в мачовете между българина и руснака победителят взима успех без да загуби сет, като единственият случай, в който тенисистите си размениха поне по една част бе през 2018 г., когато Гришо надделя с 3:1 на Australian Open. За последно двамата играха преди около година в края на октомври на турнира във Виена, където Димитров се наложи с 6:4, 6:3.

Дали Григор Димитров ще успее да се класира за втория си финал тази година, предстои да разберем от мача му с Андрей Рубльов в днешния 14 октомври (събота). Двубоят започва след 15:00.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ