Лазаров избухна: Проблемът в България е простотията

Александър Лазаров.

Александър Лазаров е поредният тенисист, който се изказа остро, след като България пропусна златен шанс да организира тенис турнир от серията АТП. Малко преди това същото стори и Димитър Кузманов.

Мико Кузманов изригна: Няма такава държава

Лазаров обяви, че според него най-големият проблем в България е простотията.

Ето какво написа тенисистът в своите профили в социалните мрежи.

1. За пореден път се убедих, че най-големият проблем в тази страна е простотията…В най-елементарната и чиста възможна форма. Нито мизерията, нито безпаричието…уж, може да се мери с липсата на акъл. Едно от най-големите спортни събития последните години в България и със сигурност едно от най-красивите, няма да бъде проведено поради факта, че в зала Арена “София” както вече се нарича, ще се състои евентуалното преброяване на листчета хартия…Листчета хартия, които могат да бъдат броени на много други места, така както са се броили години наред преди създаването на този комплекс. Никога не съм обичал политиката, безброй причини ме карат да не я харесвам и да не я подкрепям, но не вярвах, че е възможно да се стигне до такъв момент.

2. Спортът би трябвало да обединява, да се използва за добро и да се цени. Или поне така се прави в чужбина…Неслучайно нямаме спорт, но пък имаме страшно много кандидати за нови общински съветници, както и за кметове. Странното обаче е, че вече пътувам над 15 години…обиколил съм целия свят и нито веднъж не съм чул някой да каже “Ейй, много готин кмет имате” или пък “Много добра работа върши Пешо общинския…” Навсякъде по света се чуват имената на Стоичков, Бербатов, Григор, Йовчев…. Може би просто хората не се интересуват толкова от политика, или може би просто четат повече книги?!

3. Колкото до тези, които все още си мислят, че федерацията по тенис е виновна и не е покрила някои изисквания или очаквания, ще кажа само че от “София Оупън” печелят всички…Печелят хората, които ще дойдат да гледат, печелим ние играчите, печели и федерацията. Няма нито логика, нито причина някой да не иска да се проведе този турнир….Дълбоко съм разочарован и отдавна вече съм започнал да усещам как с този ни начин на мислене може би изобщо не заслужаваме да имаме възможността да наблюдаваме спорт от такова ниво….

4. Който ме разбрал, разбрал…И все пак успех!!! На бъдещите кметове и общински съветници!! Да живее развитието, да живее България!!

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ