В Бразилия: Брено може да се окаже ключовата част, която липсва на Черно море, за да спечели така желаната титла

7 Dni Sport11.10.2023
Черно море, Брено Тейшейра

Част от медиите в Бразилия обръщат голямо внимание на нападателя Брено, който направи своя дебют за Черно море при равенството 2:2 в дербито срещу Локомотив Пловдив.

„Крузейро трябваше да се справи с напускането на млад талант – Брено, който сега блести в Европа, след като напусна клуба без трансферна сума“, пишат в Бразилия.

„Брено, играещ като централен нападател, намери място за развитието на таланта си в българския Черно море. Неговото впечатляващо представяне привлече вниманието на Реал Валядолид, който го взе да играе в младежкия си отбор. След завръщането си в Крузейро обаче Брено не получи полагащите му се възможности, което го накара да приеме офертата от българския отбор. В първия си мач за новия си клуб Брено не само се октори, но и направи асистенция, оставяйки отлично първо впечатление за европейското си пътуване.“

„През този сезонна българското първенство Черно море изненада всички, като се нареди на второ място в класирането. Със стабилно представяне и решителност, отборът е близо до постигането на нещо, което не се е случвало от 1937/38 – шампионската титла. Следващото предизвикателство е срещу Левски и е изключително важно, тъй като победа може да ги отведе до първото място в класирането.“

„В този контекст талантът и опитът на Брено стават още по-решаващи, тъй като играчът може да се окаже ключовата част, която липсва на Черно море, за да спечели така желаната титла и да влезе в историята на българския футбол“, пишат още в Бразилия.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ