Треньорът на Сакраменто – Майк Браун похвали Александър Везенков

7 Dni Sport11.10.2023
Торонто - Сакраменто Кингс, Александър Везенков

Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун призна, че все още не знае дали Александър Везенков ще получава минути в мачовете от началото на сезона в НБА.

В понеделник Везенков направи неофициалния си дебют за Сакраменто в контролна среща с Торонто Раптърс, като той изкара на паркета 11 минути и отбеляза 12 точки, с което се превърна в топ реализатор на своя тим.

„Той игра добре в нападение срещу Торонто. Подобрява играта си. Сега пробваме различни комбинации, Саша може да играе с втората петица, а Дуарте с третата. Не мисля да пипам стартовата петица, но втората и третата петица могат да се променят по всяко време. Саша показа колко е разнообразен в атака, точно това очакват да видя хората от него през този сезон. Не знам дали той ще бъде част от ротацията в началото на сезона. Той трябва да продължи да се бори и да става все по-добър с всяка тренировка. Играта му в защита срещу Торонто беше в най-добрия случай окей. Той трябва да разбере Лигата и трябва да гледа колкото се може повече записи на играчите, срещу които може би ще се изправи, за да може по-бързо да разбере техните навици“, коментира Браун, треньор номер 1 в НБА за миналия сезон.

За Сакраменто предстои контрола с Ел Ей Лейкърс на Леброн Джеймс, което ще се играе в Анахайм, Калифорния, в четвъртък от 5:00 часа българско време. В неделя Кингс ще премерят сили с Голдън Стейт Уориърс. Сезонът в НБА започва на 25 октомври, а в първия си мач Сакраменто гостува на Юта Джаз на 26 октомври от 4:00 часа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ