Цветан Соколов обяви, че спира с националния отбор на България

7 Dni Sport10.10.2023
България - Канада, Волейбол, Цветан Соколов

Цветан Соколов обяви, че е изиграл последния си мач за волейболния национален отбор на България.

“Това беше последният ми турнир с националния отбор. Нямам какво да добавя, защото го приемам емоционално. Беше удоволствие и чест да защитавам герба, знамето и цветовете на България. Благодаря за всички емоции и извървяния път.

Трябва да кажа “край”, защото има нови момчета, които трябва да поемат по пътя. 17 години съм в националния и мисля, че е напълно достатъчно. Доста трудно решение беше, обмислям го от една-две години. Тялото ми не издържа на натоварването и не съм това, което мога да бъда.

След тежък сезон идвам и някаква контузия постоянно ме спира да давам всичко от себе си. Този сезон се стараеха да бъда на 100%, за жалост не можахме да направим последната стъпка към Олимпиадата. Винаги се борехме, но както винаги малко не ни достигна.

Има много млади и талантливи момчета, които заслужават шанс да минат трудния път. Трябва да изтърпят спадовете, грешките и проблемите. Аз първата си година в националния не бях най-добрия, но всеки трябва да се стреми да постига целите си”, каза Соколов.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ