Гордей се България, Григор Димитров с победа по учебник срещу №14 в света Карен Хачанов

7 Dni Sport09.10.2023
Григор Димитров,

Григор Димитров победи световния номер 14 Карен Хачанов със 7:6(6), 6:4 в третия кръг на Мастър турнира в Шанхай. Мачът бе прекъснат в тайбрека на първия сет, когато Григор поведе с 2:0 точки. След дълга пауза срещата бе подновена и Димитров успя да затвори първия сет, като спечели тайбрека с 8:6 точки за 7:6.

Григор Димитров – Карен Хачанов 7:6 (6), 6:4

Двамата тенисисти започнаха добра мача и то се движеше без пробив. Първият гейм бе спечелен от Димитров, а след това двамата взеха сервиранията си.

При 4:3 за Димитров се стигна до два поредни брейкпойнта, дошли след неуспешно воле на руснака. Димитров обаче пропусна първия, след като изпрати топката в аут, а след това Хачанов пласира ас и се стигна до ново равенство в сетовете – 4:4.

Григор Димитров се озова в сложна ситуация при 5:5, като предостави на Хачанов два последователни шанса за пробив. Руснакът обаче не се справи и изпрати топката първо в аут, а след това Гришо пласира добра къса топка и спечели подаването си.

Така двамата продължиха да печелят подаванията си и се стигна до тайбрек. Именно тогава българинът реализира мини брейк и поведе с 2:0 точки, но реферът Карлос Бернардес прекъсна срещата заради дъжд.

След паузата Хачанов изравни до 2:2, но след това Димитров поведе с 4:2. Тайбрекът стигна до 5:5, а след това Димитров прати топката в мрежата и руснакът получи сетбол. Българинът обаче се стегна и успя в крайна сметка да затвори сета с успешен тайбрек.

Вторият сет започна с 6-минутен първи гейм, който бе спечелен от Хачанов, последва размяна на геймове и при 2:2 Димитров получи първи две възможности за пробив. Хачанов отрази първия, но след това Димитров пласира страхотен бекхенд и проби – 3:2.

Последва страхотен гейм на 0 и Димитров се приближи до успеха в мача.

Двамата тенисисти размениха по един гейм за 5:3, а руснакът спечели сервирането си за 5:4.

Българинът завърши двубоя по перфектен начин, като затвори мача с нов гейм, който спечели на 0.

Автор; „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ