Георги Велинов: За рождения ден футболистите ми обещаха победа в дербито

7 Dni Sport05.10.2023
ЦСКА, Георги Велинов

Легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов даде интервю пред „dsport“ навръх своя 66-и рожден ден.

„Пътувам към „Българска армия“, за да почерпя колегите“, заяви Джони Велинов навръх празника си.

Относно здравословното си състояние, той заяви: „Чувствам се добре, щом успяхме да изкараме и този рожден ден, значи е добре“.

„Обещали са ми го футболистите, за рождения ден са ми го обещали“, каза той относно евентуална победа в предстоящото дерби с Левски.

„Това си е дерби, което е непредсказуемо, но гледайки нещата, моят отбор играе по-добре, моят отбор в момента е по-силен. Така че очаквам победа, и то с голямо желание, защото искам да им благодаря за рождения ден, за подаръка“, допълни легендарният вратар на „армейците“.

„Започна, да, и то много успешно“, каза той, че Нестор Ел Маестро е започнал да свиква с отбора и играчите да свикват с него.

Велинов открои това, което най-много му харесва в ЦСКА в момента: „Първо – сплотеният колектив, агресивността. Човек за човек са, това е най-важното – сплотеният колектив. Всичко е нормално и се радвам, че гледаме хубави мачове от страна на ЦСКА“.

Той коментира и победата над лидера в шампионата Локомотив Пловдив: „Хареса на всички и така трябва да продължи“.

Вратарят си припомни един от мачовете срещу Левски, в които е играл с екипа на „червените“: „Няма да забравя първия ми мач, когато ги бихме с 2:1. Съдията даде 2 дузпи. Наистина ми остана спомен от този мач, първия ми. Имах честта да спася дузпа на Войнов. Първото ми дерби с ЦСКА“.

„Тогава за пръв път, бяхме толкова щастливи, че след мача ни качиха на една хижа – Сълзица, на Витоша. Спомням си, че празнувахме до късно“, разказа той.

За мача в събота Георги Велинов заяви: „Естествено, че ще бъда там, живи и здрави да сме. Прогнозата – победа за ЦСКА. Както вика Пената – половин гол да е, но за ЦСКА да е“.

Автор: Ралица Караджова / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ