Американци разкриха ключа за успех на Везенков в НБА

Сакраменто Кингс, Пресконференция, Александър Везенков

Фенският блог на Сакраменто Кингс – Kings Herald, обърна внимание на Александър Везенков преди началото на новия сезон в НБА. В своя публикация Брайънт Уест поставя няколко въпроса относно очакванията си за представянето на българския национал в първия му сезон в най-силната лига на планетата.

“В нападение Саша може да се превърне в опасност за всеки съперник. Той се присъединява към отбор, който беше на пето място по отбелязани тройки и на шесто по опитани стрелби от далечна дистанция през миналия сезон. “Кралете” се опитват да обградят Ди’Аарън Фокс и Домантас Сабонис със стрелци и Везенков е човек, който може да пасне около тях със светкавичната си стрелба и инстинктите си да се движи без топка.

Големият въпрос е дали Саша ще успее да се справи в защита, когато съперниците го атакуват? Ще може ли да помогне на отбора да се подобри в защита, след като през миналия сезон тимът беше 20-и по овладени борби? Как Майк Браун ще използва Саша, Кийгън Мъри, Харисън Барнс и Трей Лайлс на високите позиции? Готов ли е Везенков за 82 мача и седем месеца във възможности да се изправи срещу най-добрите и експлозивни играчи в света?

Преди четири месеца Везенков записа 29 точки, 9 борби и 4 асистенции при 11/21 стрелба от игра на финала в Евролигата, където Олимпиакос остана на един кош от спечелването на трофея. Сега той става част от отбор, който пасва на уменията му, но също така и от отбор, който се нуждае от него в двете фази на играта, ако иска да има голяма роля като тази в Европа”, пише Уест.

Везенков ще направи неофициалния си дебют за Кингс след около седмица – на 10 октомври, когато тимът му се изправя срещу Торонто Раптърс в двубой от предсезонната подготовка в Канада. Редовният сезон в НБА започва на 26 октомври.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ