България игра силно, но пропусна шансовете си и загуби от Полша

Словения - България, Волейбол, Мъже, Отбор

Мъжкият национален отбор по волейбол допусна първото си поражение в олимпийските квалификации за Игрите в Париж догодина.

Българската селекция, водена от Пламен Константинов, отстъпи на Полша с 0:3 гейма (24:26, 20:25, 21:25) в мач, изиграл се в Сиан, Китай.

Нашите волейболисти определено могат да съжаляват, защото пропуснаха много шансове да вземат поне гейм от класния си съперник.

В първата част най-вече Мартин Атанасов заби топката в аут при 24:23 в наша полза. Определено посрещачът нямаше ден. Изключително добри включвания направи 16-годишния разпределител Симеон Николов. Синът на Владо Николов не отстъпваше по нищо на поляците и играеше с огромно самочувствие.

Над всички по точки беше Цветан Соколов. Диагоналът ни заби 20, като Алекс Николов добави 8, а Николай Колев и Алекс Грозданов по 6. За Полша Бартош Беднож приключи с 16.

След поражението България е с 1 победа, 1 загуба и 3 точки в актива си. Следващият ни мач е срещу Аржентина в ранните часове на вторник.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ