Левски и Лудогорец в ключов дуел на „Герена“

Лудогорец - Левски,

Отборите на Левски и Лудогорец се изправят един срещу друг в голямото дерби от 12-ия кръг на efbet Лига. Срещата е днес от 20:30 часа на стадион „Георги Аспарухов”.

„Сините“ влизат със самочувствие в поредния епизод от съперничеството си с шампионите, след като през седмицата спечелиха гостуването си на Славия с 2:0.

Футболистите на Николай Костов играха повече от 70 минути с човек по-малко след червения картон на Асими Фадига през първата част, но въпреки това повалиха „белите“ с попадения на бразилците Роналдо и Уелтън. Столичани са трети в подреждането с 22 точки, като при успех ще се доближат още повече до първите два отбора в класирането Локомотив Пд и Черно море, като имат и мач в резерв спрямо двата тима.

Лудогорец от своя страна направи равенство с Локо Пд у дома в последния кръг, като изпусна победата в самия край заради груба грешка на вратаря Симон Слуга. 12-кратните шампиони са седми в класирането със 17 точки, като не могат да си позволят нови грешни стъпки, ако не искат да изостанат драстично от върха, въпреки че имат и два мача по-малко от локомотивци и „моряците“.

Възпитаниците на Ивайло Петев ще мислят и за предстоящия си двубой в Лигата на конференциите следващия четвъртък – гостуването на датския Нордселанд.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ