Денчева стигна полуфиналите в Парма

Тенис,

Продължава страхотното представяне на Росица Денчева на Европейското лично първенство по тенис за юноши и девойки до 16 години в Парма (Италия).

Българката се класира за полуфиналите на сингъл при девойките и осигури втори медал за България от първенството. Вчера Денчева и Елизара Янева се класираха и за полуфиналите на двойки. Поставената под №3 Денчева разгроми с 6:2, 6:0 Мелида Биро от Унгария на четвърфиналите на сингъл. Така Роси постигна четвърта поредна победа без да загуби сет. В първите си четири мача Денчева загуби само десет гейма.

За място на финала Денчева ще играе срещу победителката от мача между втората поставена Чаро Ескива Банюлс от Испания и №12 в схемата Миа Поханкова от Словакия. По-късно днес Денчева и Янева ще играят на полуфинал в турнира на двойки при девойките.

Поставените под №1 в схемата българки ще играят срещу Надя Афелт и Мартина Шрутва от Полша. Треньори на българчетата са Владислав Матеев и Христоско Атанасов.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ