Антъни Иванов съди федерацията за 100 хиляди лева

антъни иванов

Антъни Иванов получи наказание от 3 години лишаване от състезателни права, както и глоба от 2000 лева за уронване на престижа на Българската федерация по плувни спортове. Това е кулминацията на конфликт, започнал заради обвинения от страна на Иванов, че по вина на БФПС той не се е явил на допинг проверка, за което бе наказан за 2 години от международната антидопингова централа.

„Ще обжалваме и ще спечелим. Федерацията ще отговаря за вреди в размер на 100 000 лева и ще искаме лиценза ѝ“, заяви адвокатът на Антъни Иванов Георги Градев пред Nova News.

Федерацията спря правата на Антъни Иванов и го глоби за уронване на престижа
Според него федерацията няма административна култура.

„Тя се превръща в светата инквизиция, те са обидени и са прокурори и съдии. В демократично общество, когато се твърди, че има клевета, се стига до съдебен процес. Защо Мицин и Миладинов не съдят Антъни Иванов за клевета и обида? Вземат се самостоятелни решения за наказания, етичният правилник отнема права по други основания – когато има спортен спор. Имаме свобода на изразяване, като федерацията се опитва да я потули. Съдът трябва да каже дали има уронване на престиж или клевета“, категоричен е той.

Антъни Иванов коментира наказанието и глобата
По думите му Антъни Иванов е защитил трима състезатели, уличени в употреба на допинг, през 2021 г.

„Оттам започва институционалната война“, допълва Градев.

Според президента на БФ Плувни спортове Георги Аврамчев от 6-7 месеца Иванов е започнал да отправя нападки срещу федерацията.

Георги Аврамчев пред Sportal.bg: Единодушно решение на УС за Антъни Иванов, той може да го обжалва
„Всичко започна от 2-годишното му наказание за неявяване на допинг проби. Има три пропуснати, затова дисциплинарната ни комисия му наложи наказание, което беше обжалвано неуспешно. Санкцията беше потвърдена. Федерацията го наказва за отправяне на клевети и обиди, дискредитира плувци, твърди в медийното пространство, че резултатите на Йосиф Миладинов и Петър Мицин се дължат на използване на забранени средства, което е лъжливо твърдение. Уронва престижа на треньора си федерацията и министерството“, коментира той.

И разкри, че Иванов и неговият защитник са били поканени на заседание на дисциплинарна комисия на 5 юни, но не са се явили.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ