Треньорът на Лийдс: Впечатлен съм от Груев

7 Dni Sport29.09.2023
Литва - България, Илия Груев

Мениджърът на английския “Лийдс” Даниел Фарке трябваше да отговаря на въпрос относно новото попълнение Илия Груев на пресконференцията преди съботното гостуване на “Саутхемптън”. Двубоят на стадион “Сейнт Мери” от 14,30 ч е от 9-ия кръг на Чемпиъншип (II ниво на футбола на Острова).

“За всеки играч е нещо съвсем различно, когато дойде в “майката” на английския футбол. Физическото натоварване тук не може да се сравни с нито едно друго място. Илия е топиграч. Впечатлен съм от него”, заяви Фарке.

Германският треньор привлече Груев в края на миналия месец от “Вердер”. Като наставник на “Борусия” (Мьонхенгладбах) през сезон 2022/2023 Фарке имаше възможност да следи изявите на българския национал в Бундеслигата. Преценката му доведе до това, че “Лийдс” плати 6,5 млн. евро на “Вердер” за 23-годишния халф.

До момента Фарке пусна 2 пъти Илия Груев на терена в края на мачове, спечелени от “Лийдс” с по 3:0.

Разбираемо, българинът се нуждае от време за адаптация както към отбора, така и към новата лига.

Комплиментът от страна на Фарке би трябвало да означава, че мениджърът на “Лийдс” е доволен от това, което халфът показва в тренировките.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ