Пирин с трета поредна победа, удари 10 от Етър в Търново

IMG_1494

Пирин Благоевград постигна важна победа с 2:0 като гост на Етър в мач от междинния 11-и кръг на efbet Лига.

Борис Тютюков вкара за „орлетата“ още в 7-ата минута, когато се възползва от неразчетено излизане на Мартин Величков и го прехвърли. В добавеното време на първата част Тютюков засече центриране отляво на Юго Комано и вкара за 2:0. В 62-ата минута ситуацията за домакините се влоши, тъй като Валери Христов беше изгонен заради грубо влизане в краката на противник.

Първата 100-процентова възможност в мача бе за домакините, които можеха да вкарат гол в 6-ата минута. Владислав Найденов навлезе в наказателното поле вдясно от вратата на Пирин и пусна пас към Мартин Тошев. Нападателят обаче бе изпреварен от Андрей Йорданов, който с шпагат изчисти топката и не допусна деветката да стреля.

Минута по-късно Пирин поведе в резултата! Венцислав Бенгюзов направи добро дълго подаване към Борис Тютюков. Мартин Величков излезе неразчетено към границата на вратарското поле и допусна Тютюков да овладее топката и да го прехвърли, пращайки топката в опразнената врата – 1:0 за Пирин!

След това Етър обкръщи наказателното поле на „орлетата“. Кольо Станев центрира отляво в 14-ата минута, като в наказателното поле топката бе засечена от Пламен Димов, но след рикоет топката излезе в ъглов удар, при който не се стигна до опасност за Максим Ковальов.

В 17-ата минута Пирин можеше да поведе с 2:0, след като топката стигна до Аймен Суда в наказателното поле. Той си я нагласи на левия крак и стреля, но топката рикошира в напречната греда.

В следващите минути възпитаниците на Емануел Луканов продължиха да са по-активни, но Пирин се бранеше успешно.

„Болярите“ имаха супер положение в 40-ата минута, когато Мартин Тошев изведе Найденов сам срещу вратаря, но притичалият в последния момент Андрей Йорданов направи решителен шпагат, предотвратил гол във вратата на Ковальов.

Второто полувреме започна с шанс за Етър, при който Ивайло Димитров стреля от трудна позиция, но Максим Ковальов спаси.

В 50-ата минута Пирин можеше да вкара трети гол след карамбол в наказателното поле на домакините, но защитата на „болярите“ се справи. Секунди след това Крум Стоянов центрира в наказателното поле, където Мартин Тошев стреля с глава, но топката мина покрай вратата.

Така се стигна до 62-ата минута, когато Валери Христов влезе остро в краката на противников състезател. Георги Кабаков му показа жълт картон, който бе втори за него и така „болярите“ останаха с 10 души на терена!

В следващите минути натискът на Етър отсбална, като „болярите“ можеха да инкасират трети гол в 74-ата минута, когато Аймен Суда бе изведен фронтално срещу вратата, но Величков спаси. Четири минути след това претенции за дузпа на Етър заради игра с ръка на Айуб Абу бяха подминати от Георги Кабаков, тъй като ръката на футболиста на Пирин бе прилепена до тялото.

Шест минути преди края на редовното време Пирин вкара трети гол. Христо Попадийн пусна топката към свой съотборник в наказателното поле, чийто удар бе спасен. Топката стигна до Владимир Медвед, който при добавката вкара гол, но той не бе зачетен заради засада.

С този успех хората на Иво Тренчев събраха 10 точки и се изкачиха до 12-ото място. „Болярите“ пък остават на дъното в таблицата със само 4 точки.

Автор: „ДСпорт“
Снимка: Официална „Фейсбук“ страница на Пирин Благоевград


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ