Треньорът на Олимпиакос: Липсата на Везенков ще се усети

БК Олимпиакос, Александър Везенков

Старши треньорът на гръцкия баскетболен тим Олимпиакос Йоргос Барцокас заяви, че българинът Александър Везенков ще липсва много на отбора.

Везенков напусна вицешампиона в Евролигата Олимпиакос, за да се присъедини към Сакраменто Кингс в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

„Ще ни липсва уникалната способност на Саша Везенков да вкара лесно 20 точки и да хване 8 борби. Това със сигурност ще ни липсва. Няма съмнение“, каза Барцокас, цитиран от специализираното издание Eurohoops.net, в навечерието на новия сезон в Евролигата при мъжете.

„Той беше най-полезният играч в Евролигата и ще ни липсва, но мисля, че привлякохме четири добри попълнения и можем да добавим още нещо към играта си. Вярвам, че баскетболът е отборен спорт и на, и извън него. Колкото и талантливи да са играчите, те не могат да постигнат нищо, ако не могат да работят с хората до тях. След като загубихме играч като Везенков, който беше много креативен и ни помагаше при движението на топката, искаме да сме още по-изобретателни и твърди в защита“, добави наставникът на Олимпиакос. /БТА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ