Пламен Константинов: Една крачка назад сме от най-добрите

7 Dni Sport25.09.2023
Български национаелн отбор по волейбол, Тренировка, Пламен Константинов

Конкретно поставена цел от федерацията няма. Реалисти сме, че сме една крачка назад от топотборите, но искам да се приближим до тях. Надяваме се, че все пак можем да се преборим за олимпийска квота. Очакванията са да играем по-добре.

Това заяви на заминаване за Китай селекционерът на волейболистите Пламен Константинов.

На 30 септември с мач срещу домакините България стартира в квалификацията за Париж 2024. В Сиян до 8 октомври за избраниците на Константинов предстоят още мачове с Полша, Аржентина, Нидерландия, Канада, Мексико и Белгия. Първите 2 отбора в крайното подреждане на турнира получават олимпийска квота.

“Полша е абсолютният фаворит. Следва я Аржентина, която в Лигата на нациите успя да се класира на финалите, а на предишната олимпиада взе бронз. Надяваме се да направим един добър турнир да се опитаме да се приближим до добрите отбори и да играем на тяхното ниво. Иска ми се да видим по-добра игра от това, което успяхме да покажем на европейското, в може би една по-спокойна обстановка за състезателите”, каза още Константинов.

Наставникът Пламен Константинов се пшотва да направи националния отбор, който да е истинска класа.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ