Пламен Константинов преди Китай: Целта ни е да доближим топ отборите

Български национаелн отбор по волейбол, Тренировка, Пламен Константинов

Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов говори за Gong.bg преди заминаването на „лъвовете“ за Китай. Там те ще се включат в олимпийската квалификация и ще се опитат да се класират за Париж 2024.

„Надяваме се да направим един добър турнир и да се опитаме да се приближим до добрите отбори и да играем на тяхното ниво. Иска ми се да видим по-добра игра от това, което успяхме да покажем на европейското в може би една по-спокойна обстановка за състезателите. Тези олимпийски квалификации са като мини европейско-световно първенство с много мачове. Ще е много важно всички състезатели да могат да помогнат, трудно може да изкараш с един състав такъв турнир, ще се даде шанс на повечето момчета“, сподели Константинов.

„Полша е абсолютният фаворит, след това е Аржентина, която и в Световната лига успя да се класира на финалите и на Олимпиадата взе бронз. Това са по-силните отбори“, допълни той.

„Конкретно поставена цел от федерацията няма. Реалисти сме, че сме една крачка назад от топ отборите, но искам да се приближим. Надяваме се, че все пак можем да се преборим. Очакванията са да играем по-добре“, завърши селекционерът.

Първият мач на България е срещу домакина Китай на 30 септември. Оставащите двубои са Полша (1 октомври), Аржентина (3 октомври), Нидерландия (4 октомври), Канада (6 октомври), Мексико (7 октомври) и Белгия (8 октомври).

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ