Българин с фамозен гол в Румъния

Милчо Ангелов

Българският нападател Милчо Ангелов отново се разписа за отбора на Арджеш (Питещ) в румънската втора лига. Той вкара втория гол при убедителния успех с 4:0 над ФКМ Александрия като гост в 7-ия кръг на румънската Лига 2.

Ангелов направи 2:0 в 38-ата минута, засичайки с атрактивна задна ножица центриране от дясно. Преди това в 3-ата минута Григорие Турда даде аванс на гостите, а последните два гола паднаха в добавеното време чрез Флориан Хайца и Янис Първу от дузпа.

Това е втори пореден успех за изпадналия от елита тим на Арджеш и с него събират 10 точки и се нареждат на 8-о място. Домакините от Александрия са на 18-а позиция от 20 отбора с 4 точки.

Днешното попадение е 4-о за Милчо Ангелов от началото на новата кампания и той се нарежда на 2-а позиция при голмайсторите след Богдан Чиприлу от КСА Стяуа, реализирал до момента 5 гола. През последните две години Ангелов игра за друг отбор от румънското второ ниво – ФК Брашов, за който вкара общо 26 гола в два сезона. Миналата година 15-те му попадения го наредиха на 2-о място при голмайсторите.

Георги Пашов игра пълни 90 минути за Глория Бузъу, които паднаха с 1:2 при визитата си на лидера Шелимбър. Антонио Георгиев се появи като смяна в 60-ата минута на мястото на Динко Треботич, а резултатът беше вече оформен. Това е първо поражение за Глория Бузъу от началото на сезона, а с 14 точки те се нареждат 4-и./ БТА

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ