Информация от Чънду, Китай за Григор Д. Димитров – Хуан П. Варияс

7 Dni Sport22.09.2023
Григор Димитров,

Проливният дъжд в Чънгду отложи мача на Григор Димитров с Хуан Пабло Варияс от осминафиналите на турнира от категория АТР 250 в едноименния китайски град.

Единственият българин в тенис елита ще излезе на корта срещу световния номер 70 в събота, 23 септември, в първия мач от програмата. Началният час е 8:00 сутринта.

Гришо за първи път в кариерата си ще играе с 27-годишния перуанец, който в предишния кръг елиминира китаец, участващ с “уайлд кард” и намиращ се на 583-то място в света – Дзие Цуй. Димитров е трети поставен в Чънгду и затова почва направо на осминафиналите, а това е първият му официален турнир след US Open и първият на китайска земя от 2019 година насам.

При последното си участие конкретно в Чънгду преди четири сезона Григор победи Дан Еванс, а на четвъртфиналите отпадна след трисетова драма срещу Александър Бублик, който впоследствие загуби битката за трофея от Пабло Кареньо Буста.

За съжаление, Григор е в горната половина на жребия и отново може да срещне Александър Зверев преди финала, като германецът е номер 1 поставен. При успех над Варияс топ тенисистът ни ще играе с Таро Даниел или Кристофър О’ Конъл.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ