Личните условия за които са се договори Матиас Курьор от Мартиника и Гриша Ганчев

7 Dni Sport21.09.2023
Screenshot 2023-09-21 at 12.23.45

Най-добрият чужденец в историята на Черно море в един момент е бил близко до трансфер в ЦСКА.

Ръководството на отбора в лицето на Гриша Ганчев е имал среща с футболиста, на които са говорили за личните условия.

„Наистина бях много близо до договор с ЦСКА. Президентът ме искаше и бяхме се разбрали за всичко. Тогава имаше една контрола, в която загубиха. А веднага след това в отбора започна работа румънски треньор (б. а. – Едуард Йорданеску). Той призна, че не ме иска, а аз на места, където нямат нужда от мен, не ходя. Така се разминах за малко с „червените“, така е трябвало да стане“, не съжалява Курьор.

„С агента ми си уредихме среща чак след като беше започнало първенството. Гриша Ганчев ни посрещна с бутилка уиски и като седнахме, каза на своите хора да напуснат кабинета. Това беше началото на един дълъг следобед. Дълго време си говориха с агента ми, който ми превеждаше малко, основният разговор беше на български и не разбирах много“.

„В един момент Ганчев ме попита на английско-български колко пари искам. Ей така. Веднага помолих агента ми за съвет, Гриша Ганчев ме прекъсна с думите, че иска да говори директно с мен и да чува отговорите от мен“.

„Смутих се малко и казах, че искам поне толкова, колкото съм взимал в Грузия. Той веднага каза: „Ще ти дам повече, защото унизи говедата за купата“. Ставаше дума за моя победен гол срещу Левски София за Купата на България, когато все още бях играч на Черно море“.

Снимка: Официален Инстаграм на Матиас Курьор


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ