Япония нанесе четвърта поредна загуба на националките ни

България - Италия, Волейбол, Жени, Лоренцо Мичели

Българският национален отбор по волейбол на България за жени загуби четвърти мач от олимпийските квалификации за място на Игрите в Париж през 2024 г. В мач от Група B „лъвиците“ загубиха с 0:3 гейма (20:25, 13:25, 11:25) от домакина Япония и по този начин остават без спечелен мач.

В първия гейм от срещата в Токио българките стояха много добре на игрището и дори поведоха с 12:11. След това обаче, японките реализираха 7 поредни точки, повеждайки с 18:12. При 20:14 България направи 3 поредни точки и доближи съперника си, но Япония затвори частта с 25:20.

Във втория гейм грешките на България се отразиха още повече на играта на нашите, които още в началото изостанаха с 1:7 точки. Българките намалиха разликата до 6:10, но след това Япония направи няколко серии от по 3-4 точки между всяка българска точка и избяга напред в резултата с 22:11, като геймът завърши при резултат 25:13.

Третата част също започна трудно за България, като представителките ни бързо изостанаха с 2:5, а след това с 4:10 точки. При 13:6 за Япония, домакините направиха серия от 5 поредни точки и до голяма степен си решиха гейма. В крайна сметка частта завърши при резултат 25:11 за Япония, който така спечели и мача.

За домакините в тази група на Олимпийските квалификации това е четвърта победа, което изстреля японките на върха в групата, където България е на предпоследно място.

Положителното от този мач е, че треньорът Лоренцо Мичели даде шанс на много състезателки, които да натрупат минути в турнира, през който България вече няма шанс да се класира за Игрите в Париж.

В другите мачове от групата ни европейския шампион Турция победи Аржентина с 3:1 гейма и така е 4/4 до момента в турнира, а Бразилия и Белгия записаха чисти победи с по 3:0 гейма съответно срещу Пуерто Рико и Перу.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ