Андреев преклони глава пред Шевченко след три часа битка

андреев

Адриан Андреев отпадна на четвъртфиналите на турнира на клей от сериите „Чалънджър“ в Шчечин (Полша).

Българинът отстъпи в оспорван двубой от №4 в схемата и №86 в световната ранглиста Александър Шевченко от Русия с 3:6, 7:5, 5:7. Срещата продължи точно три часа.

В началото на мача двамата си размениха по един пробив, след което Шевченко взе подаването на Андреев отново в осмия гейм и на собствен сервис затвори първия сет.

Втората част започна с три пробива, руснакът поведе с 3:1, но българинът изравни 3:3. В седмия гейм Шевченко отново спечели сервис гейма на съперника, а при 5:4 сервираше за победата, но Андреев направи нов пробив за 5:5. След това той продължи да играе силно, взе още два гейма и след серия от четири поредни спечели със 7:5, за да прати мача в трети сет.

В решителната трета част Шевченко стигна до пробив в осмия гейм, но Андреев изравни за 5:5, след като спаси един мачбол. В следващия гейм Адриан загуби отново подаването си и при свой сервис руснакът затвори мача със 7:5.

С достигането си до тази фаза на турнира Андреев заработи 25 точки за световната ранглиста.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ