Лазаров захапа Гришо и даде Джокович за пример

Григор Димитров, Александър Лазаров

Българският тенисист Александър Лазаров даде специално интервю в Спортното шоу на Дарик радио преди началото на Купа Дейвис. Той не се изказа особено ласкаво за първата ракета на България Григор Димитров и даде за пример Новак Джокович като голям спортист.

„Когато се случи контузията, се надявахме всички да бъде просто разтеглено сухожилието, а да не е скъсано напълно, защото ако е скъсано, възстановителният процес е около година, а понякога и над година. Чух се тогава с Вальо (б.р. – Валентин Димов) и му казах, че сигурно няма да играя повече тази година. Само аз и моят екип знаем през какви неща монах, за да имам възможността да тренирам отново с момчетата“, започна Лазаров.

„За съжаление, в моя живот винаги е било така – като се случи нещо хубаво, следва нещо лошо. Опитвам да намеря баланса. Човек трябва да се бори. За съжаление, понякога е несправедлив животът. Бях на път да запиша участие на първите си два Шлема за мъже – Уимбълдън и US Open. Миналата година беше доста успешна, бях в най-добрия си период, а сега може би ще загубя абсолютно целия ранкинг до края на годината, ако не се представям добре и не мога да печеля точки. Подкрепата на семейството ми беше едно от най-важните неща. През годините бях свикнал да се справям сам, затварях се в себе си, не комуникирах много, много с останалия свят, но осъзнах, че човек сам не може. Успях да се запазя, защото 90% от тези контузии прекратяват кариери. Искам да постигна някои неща преди да ѝ сложа край, а не поради контузия“, допълни той.

„В момента сме пред една църква (б.р. – с Димитър Кузманов). Ще запалим по една свещичка за отбора и за нас самите. Хората, които ме познават, знаят, че никога не съм бил вярващ, това е една от най-позитивните промени, които настъпиха в моя живот след контузията. Започнах да си говоря с шефа над нас.“

„Купа Дейвис е състезание, което би трябвало да сплоти не само отборът, който участва, а цялата нация. Джокович спечели US Open, прибра се в Белград, за да усети любовта на хората, които го подкрепят и след това веднага лети за Валенсия, за да играе Купа Дейвис. Тук вече сравненията са излишни, защото това са хора от световна класа не само като тенисисти, а и като хора. За да бъдеш голям шампион, трябва да бъдеш и голям човек“, отговори той на въпрос дали би предпочел да играе демонстративен турнир с Гаел Монфис и Диего Шварцман, както Григор Димитров, или да участва на Купа Дейвис, както Новак Джокович.

„Единственото, което си пожелавам, е момчетата да изпитат удоволствие от мачовете, защото това, което постигнахме, имам чувството, че доста от хората, които ни подкрепят, а и не чак толкова, не осъзнават какво ни коства да стигнем до мач за изкачване в световна група. И всичко преди това… бяхме в трета група, имаше една мелачница, от която не успяхме да излезем дълго време. Всичко се базира на резултати и подкрепата не е на пиедестал, както в държавите-съседки, както и по света. Надявам се да дойдат малко повече хора, защото миналата година с общи усилия от семейство и близки приятели бяхме около стотина човека“, завърши Александър Лазаров.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ