Валери Е. Божинов: На Наско Сираков адвокат не съм, но ще кажа истината за оста Разград – София

7 Dni Sport15.09.2023
Септември София - Лудогорец, Валери Божинов

Валери Божинов гостува в подкаста на колегите от „БЛИЦ“, където в разговор с управителя на агенция БЛИЦ Ивайло Крачунов сподели много откровени и лични неща.

Бившият нападател направи голямо разкритие. За първи път той призна, че благодарение на Христо Йовов е станал левскар. Валери коментира в детайли и ситуацията с халфа на „сините“ Андриан Краев, който все още не е удължил договора си с клуба.

Споделеното от Божинов по двете теми:

„Не съм говорил със Сираков или с Боримиров, но говорих с Анди Краев. Казах му да е спокоен, Той беше в националния отбор, връща се оттам след двата тежки мача с Иран и с Черна гора и не е тренирал с Левски, не е бил в тима. Нормално е да остане на пейката. Така е преценил треньорът. Казах му на Анди: Прибираш се, възстановяваш, спиш, отиваш на лагер, почиваш, ако треньорът е решил да играеш – играеш. Ако не – няма да играеш. Не искам да си вкарваш напрежение, което го няма. Да си мислиш, че не играеш, защото не си подписал договора. Имаш още една година“.

Не знам дали е имало разговор между Краев и ръководството, но аз разговарях с него. Искам да кажа на ръководството, на треньора, на феновете да са спокойни. Да подкрепят отбора, да подкрепят Анди. Сигурен и убеден съм, че Анди ще продължи да играе за Левски. Но всичко това е процес, всичко това е комуникация, диалог, отношение.

Не мисля, че досега е имало разговор между Сираков и Краев, защото Наско не е в България. До вчера не беше тук. Не вярвам, че ако Анди не подпише, ще остане на пейката. Не съм гарант, но вярвам и работим по тази насока Краев да удължи договора си!

Младото поколение няма този характер, който аз го имам. Те искат отношение, те искат да видят, че ти или аз вярваме в тях. Искат да чуят хубави неща и да чуят нормален диалог. Мисля, че разговорът, който Анди ще проведе със Сираков, Боримиров, Йовов или треньора, ще бъде по начина, по който ти казах. Спокоен разговор, в който няма да има заплахи, че ако не подпишеш, няма да играеш, няма да тренираш и ще гледаш видео цял ден. Сираков е много интелигентен човек, Боримиров, Йовов и треньорът – също. Абсурд да има заплахи.

Не съм адвокат на Сираков, но уверявам феновете на Левски, че Анди ще продължи да играе за отбора. Не съм съгласен с това, че ако някой не подпише, няма да играе, защото това не е начинът. Ние живеем в 21 век, европейци сме. Има много примери, в които футболисти имат една година договор, не го удължават, но играят за отбора си, и в последния момент преподписват. Ако покажеш любов към човека срещу тебе, покажеш отношение, че вярваш в него и го искаш, значи всичко е окей. Тогава Анди ще подпише.

Да, финансовата страна е също много важна. Анди, както всеки футболист, иска да бъде добре заплатен. Не говорим за милиони и милиарди. Не става въпрос за извиване на ръце.

Да кажа и друго – все пак в момента Левски не е Лудогорец, защото бюджетът на „Герена“ не е същият като при разградчани. Дано в следващите години Левски да има същия бюджет или по-голям.

Винаги съм обичал и ще обичам Левски. Аз станах левскар благодарение на Христо Йовов. Много хора не знаят този факт и сега пред вас го споделям. През 2009 година Левски игра мач за първенство с Миньор Перник. Йовов ми звънна: „Ела на Герена, да видиш как ще станем шампиони“. Отидох за първи път на стадиона като фен. Това, което почувствах и усетих от атмосферата, породена от феновете, беше неописуемо. Огромна страст и емоция. Само аз си знам какво почувствах вътре в себе си.

Да, ще кажат някои – ти беше в ЦСКА. Да, бях там, тренирал съм с ЦСКА, бил на мачове на тима на „Армията“. Благодарен съм на Стойчо Младенов, че ми даде тази възможност да тренирам с отбора. Тогава бях футболист на Спортинг Лисабон, но имах проблеми с босовете. И исках да поддържам форма някъде. Левски тогава не ми даде възможност – беше Илиан Илиев треньор на „сините“, предстоеше им мач със Сараево. Иво Тонев беше шеф на Управителния съвет. Той ми каза да попитам Илиан. Но Илиев човекът ми обясни, че иска да си подготви отбора за двубоя. Разбрах го. Аз и досега с Илиан Илиев имам уникални и перфектни взаимоотношения, чуваме се, виждаме се.

Тогава звъннах на Стойчо Младенов, който беше треньор на ЦСКА. Веднага ме покани. Да, имам снимка с фланелка на ЦСКА на Армията и не се срамувам. Аз уважавам ЦСКА, уважавам феновете на отбора. Благодаря на Стойчо Младенов, защото той ми влезе в положението, видях каква е обстановката при „червените“, но аз съм си левскар. После пак благодарение на Христо Йовов, който беше спортен директор на Левски, аз подписах и заиграх в моя отбор. Тогава любовта ми стана още по-силна към Левски. Говоря за 2014 година, когато присъствах на тържествата за 100-годишния юбилей на Левски“.

Това е само една част от разговора на Валери Божинов с въпросната медия.

Автор: Ивайло Крачунов / „БЛИЦ“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ