Адвокатът на ЦСКА: Жалбите срещу строежа на „Армията“ са от едно лице

7 Dni Sport14.09.2023
станислав трендафилов

Спънките за старта на реконструкцията на стадион „Българска армия“ идват от едно физическо лице. Това разкри пред „Тема Спорт“ адвокатът на ЦСКА – Станислав Трендафилов.

„Жалбите срещу строежа на стадион „Българска армия“ идват от само едно физическо лице. ЦСКА не е страна по тези дела, тъй като те се водят между РИОСВ и частно лице, но ние имаме поглед като заинтересована страна по преписката. Говорим за напълно законообразен и основан акт на РИОСВ, но жалбите са факт и производствата са в съда. Не мога да назова името на лицето, тъй като законът не ми дава право“, заяви юристът, според когото жалбоподавателят не действа добросъвестно и това възпрепятства бързото приключване на делата.

„С конкретни срокове кога ще приключат тези дела не мога да се ангажирам. Всичко зависи от връчването на съответните актове на даденото лице, от неговите действия, от внасянето на съответните такси… И ако се действа недобросъвестно, а по всичко личи, че се действа точно така, то времето се удължава. Винаги може да се внесе жалба, без да се плати такса, а след това процедурата повелява, че съдът трябва да окаже, че трябва това да се случи. В този период лицето не може да бъде открито на посочения адрес и се налага да се лепят известия. В настоящия случай очевидно не можем да очакваме добросъвестно поведение и затова е трудно да се ангажирам с обещания за срок. Хубавото е, че при тези дела времето за плащане на такса или известяване не е голямо и протакането не може да продължи с години“, категоричен бе Трендафилов.

„Това е поредното препятствие, с което се сблъскваме в последните 5 години, в които собствениците на ЦСКА показват огромно желание да построят нов стадион. Справили сме се и с доста по-трудни, ще се справим и с останалите, но наистина не знам какво можем да очакваме“, завърши юристът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ