Гордей се България, Адриан Андреев надви Юго Гастон и се класира на 1/4-финал в Шчечин

7 Dni Sport13.09.2023
адриан андреев

Играчът на Бъклгария – Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите Чалънджър в Шчечин (Полша) с награден фонд 145 000 евро.

Българинът отстрани във втория кръг седмия поставен Юго Гастон (Франция) след обрат с 2:6, 7:5, 6:4. Двубоят продължи два часа и 49 минути, като бе прекъснат за кратко заради дъжд при резултат 2:1 в полза на Андреев в третия сет.

В спор за влизане в топ 4 на турнира българският тенисист ще се изправи срещу четвъртия в схемата Александър Шевченко от Русия, който заема 86-о място в ранглистата.

Юго Гастон, 87-и в света, бе убедителен на старта срещу Адриан Андреев и спечели първата част с 6:2.

Нашето момче осъществи пробив за преднина от 4:2 във втория сет, но загуби подаването си в следващия гейм и позволи французинът пак да скъси дистанцията.

С втория си пробив в сета българинът стигна до 7:5 и изравни резултата.

В третата част заемащият 186-а позиция в световната ранглиста българин натрупа аванс от 4:1, допусна изравняване при 4:4, но спечели следващите два гейма, затваряйки успешно срещата при първия си мачбол.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ