Вини Трибуле е искан от отбора на Левски за централен нападател

7 Dni Sport13.09.2023
Пирин Благоевград - Берое, Вини Трибуле

Нападателят на Берое Вини Трибуле влиза в плановете на Левски за зимната селекция. 24-годишният футболист има договор със заралии до края на сезона и ако не подпише нов, сините ще могат свободно да преговарят с него, а това ще принуди ръководството на старозагорци да го продаде на символична цена, за да не го изпусне без пари през лятото.

Французинът с камерунски корени бързо се аклиматизира в българското първенство и е един от малцината, които останаха в Берое след смяната на собствеността и южноамериканското нашествие под Аязмото. Трибуле започна настоящата кампания по отличен начин и в шест мача реализира четири попадения. През миналия сезон вкара три в 14 двубоя. Преди да дойде в Стара Загора, нападателят носи екипите на Нанси и белгийския Екселсиор Виртон. За френския тим предимно се подвизава в дублиращия отбор.

Сините са се насочили към този вариант, ако не успеят да намерят евтин вариант за върха на атаката през зимата, след като в момента само Рикардиньо е с такъв профил, а Билал Бари все още лекува контузия. На „Герена“ със сигурност ще привлекат нападател, като дори са готови да отделят близо 500 000 евро за нов стрелец, но столичани проучват и възможност да спестят пари, а Вини Трибуле е идеална опция.

Трансферите по оста Стара Загора – София не са малко. За последно на „Герена“ като свободен агент пристигна Илиян Стефанов, който се превърна в големия герой за Левски във финала за Купата на България срещу ЦСКА през май 2022 година. През сезон 2017/2018 пък бе последният случай, когато сините привлякоха нападател от Берое. Тогава на стадион „Георги Аспарухов“ пристигна Жуниор Мапуку. Той изигра 26 двубоя във всички турнири, в които вкара девет гола. Сега предстои да видим дали и Вини Трибуле ще извърви същия път.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ