Лиес Гилас, Диего Тавано, Хамзауи и сие. Това са хората, които в момента трябват на ЦСКА.

7 Dni Sport12.09.2023
ЦСКА - Ботев Пловдив, Юнус Санкаре

ЦСКА е доста активен на трансферния пазар почти винаги, когато той е отворен.

Привличат се български и чуждестранни играчи и почти винаги инострнците преобладават, но това е разбираемо.

Ще вперим поглед в сделки, които са се понравяли и са довявали играчи с качества на стадион „Българска армия“. След това ще видим кой ги е водил, кои са агентите на тези футболисти и не би ли трябвало именно те да бъдат първи избор, когато се търси качествен играч. Разбрира се разсъжеденията са субективно и само и единствено на показа качества от играчите, които сме подбрали.

Започваме с Юнус Санкхаре – играч с много висока класа са българското първенство, но без нужното уважение и респект към клуб, съотборници, треньори и всички. Това го е показвал в много отбори, в които е бил. Играчът пристигна на стадион „Българска армия“ и веднага зае титулярна позиция. Изигра 23 мача, в които реализира 3 попадения, даде 3 асистенции и си изкара 5 жълти и 1 червен картон срещу своето име. Това е футболист, който има в кариерата 418 мача, 48 гола, 33 асистенци, 95 жълти картона и 3 червени. От тези двубои 47 мача са за ПСЖ. За Бордо има 84, а за Гингам 117. Футболист с класа за българското първенство. Агент на футболист е Лиес Гилас. Той управлява сделките за играчи като Бубакар Камара от Астън Вила оценяван на 30 млн. евро, Бубакар Суамаре от Севилия оценяван на 20 млн. евро и Сикоу Никате от Брага оценяван на 4 млн. евро.

Диего Фабрини също бе играч с класа, който пристигна в ЦСКА. Той обаче избра и направи трансфер много бързо след като бе пристигнал в България. Италианецът се подвизава в полузащитата и веднага се видя колко е важен за отбора, но след това избра да направи трансфер в Румъния. За ЦСКА изигра 11 попадения, в които не успя да реализира или поаде голово подаване, има на сметката си и 4 жълти картона. Футболист, който е изиграл 431 мача през кариерта си, разписал се е 35 пъти, дал е 24 голови подавания, има 57 жълти картона и 2 червени. Играл е в отбори като Емполи, Удинезе, Уотфорд, Бирмингам, Мидълзбро, Асколи и Палермо. Представител на този играч е Диего Тавано, който управлява правата на играчи като Едуардо Бове от Рома оценяван на 10 млн. евро.

Върнан Анита абсолютна класа в средата на терена, дефанзивен полузащитник с рутина и качество. Изигра само 3 мача за отбора на ЦСКА, в които си изкара 2 жълти картона. В кариерата си е изиграл 465 мача, от които 154 за Нюкясъл и 152 за Аякс. Подвизавал се е още в отборите на Валвийк, Лийдс и други. Правата на този играч ги държи Хамзауи, който и в момента има играч на стадион „Българска армия“. Става въпрос за Брадли де Нойер.

Има още много такива футболисти с класа, които пристигат на стадион „Българска армия“, въпросът е защо всички играят по толкова малко мачове за клуба и избират отбори близки по стандарт до ЦСКА, но в съседни държави. Юнус Санкаре след ЦСКА отиде в Панатинайкос, а Диего Фабрини в Динамо Букурещ.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ