Джовани: Предпочитам да не се фокусирам върху слуховете за моето бъдеще, оставил съм това на моите агенти

7 Dni Sport11.09.2023
Локомотив София - Локомотив Пловдив, Джовани

Звездата на Локомотив Пловдив – Джовани – бе избран за Играч номер 1 на четвъртия кръг в efbet Лига и Футболист на месец. Бразилското крило е един от водещите играчи на отбора от началото на сезона, като помогна за страхотната серия от седем поредни успеха, която отрежда и първата позиция на „черно-белите“ в класирането.

„Много съм щастлив от тези две награди. Искам да благодаря на моите съотборници, надявам се да продължа да играя на същото ниво и в следващите мачове. Щастлив съм от факта, че съм участвал в половината от головете на Локомотив, но най-важното е колективът в отбора. Бих бил много щастлив, ако спечелим шампионата. Имаме много добър състав и ако стана голмайстор на първенството, би било още по-голямо удоволствие за мен, но най-важен е колективът. Да, чувствам се като един от важните хора в отбора, но имаме доста лидери. Въпреки че има много млади момчета, заедно с по-опитните, да, аз съм един от лидерите. Най-любимият ми гол от този сезон бе срещу Крумовград“, започна той.

Бразилецът обясни силното представяне на Локо Пд от началото на кампанията с това, че футболистите в отбора играят от доста време заедно.

„Мисля, че в момента едно от нещата, които са важни за Локомотив, е, че от доста време играят заедно футболистите. Това е основната причина, поради която сме на първо място. Не мисля, че паузата за националните отбори ще ни се отрази негативно, тренираме здраво и сме готови за следващия мач. Мисля, че бразилците като цяло имат много качества. В много от първенствата в почти всички отбори е рядкост да няма бразилец. Тук в България ни приемат много добре. В моя случай един човек е видял клипове с моята игра, влезе в контакт с мен и треньора Томаш, надявам се, че ме е харесал от видеата, което доведе и до подписването ми с отбора. Затова искам да благодаря на моя отбор, че са повярвали в моите качества. Чувствам се наистина щастлив да помагам с голове и асистенции“.

Джовани добави, че чете какво се пише в медиите за неговото бъдеще, но е фокусиран върху изявите си на терена с Локомотив.

„Предпочитам да не се фокусирам върху слуховете за моето бъдеще, оставил съм това на моите агенти. Аз също чета какво се пише в медиите, но предпочитам да се концентрирам изцяло върху играта. Да, бразилците сме много емоционални, поддържам връзка с всички мои съотборници извън терена. В момента уча английски и български, за да мога да се социализирам още повече с останалите. Но дори в моментите, когато комуникацията е по-трудна, се разбираме с жестове“, каза той и допълни:

„Трудно ми е да кажа в проценти, мисля че всеки футболист има талант, но също така вярвам, че не само във футбола, а и във всеки спорт, трябва да има много усилена работа. Защото само с талант, един спортист не би достигнал високо ниво. Ще бъде доста труден мач, това че Етър е на последно място, няма да направи нещата лесни за нас. Отборът ще работи здраво, знаейки, че следващият двубой ще е труден, за да може да си тръгне с победа“, завърши бразилското крило на „смърфовете“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ