Дъно сме, президент Михайлов и директор Гонзо. Срам и позор – последни на Балканите.

7 Dni Sport11.09.2023
Черна гора - България,

Всеки може да бие всеки, само ние не бием никой, каза преди време един българския национал, в стила на Валери Божинов. Снощи паднахме и от Черна гора. Паднахме си по навик, но този път много идиотски – след пропусната дузпа и с човек повече на терена. Толкова сме слаби, че явно трябва да сме 11 на 9, за да стигнем до равенство.

Мач на националите отдавна не е никакво спортно събитие за феновете. Те не се вълнуват особено от така наречените „лъвове“, които всеки мач са по-скоро мъркащи котета. На всички ни писна да гледаме загуби на „трикольорите“. Прави са футболните хора да критикуват, остро при това. Колкото и на директор Георги Иванов да не му харесва. Гонзо сега е на заплата в БФС. Ако не беше, сигурно и той щеше да критикува. С всяко следващо интервю става все по-смешно, най-добре да спре да говори и да не се излага.

Ние сме най-слабият национален отбор на Балканите. Ние сме дъно, вече от ранга на Фарьорски острови, Малта и Андора. Едно футболно джудженце, което не може да надскочи ниския си ръст. Кои са виновниците? Естествено, че всички замесени. Като се започне от Борислав Михайлов и Йордан Лечков, като се мине през въпросния директор Гонзо, през майстора на ракията, звездата с микрофона – Младен Кръстаич, и се стигне до онази „звезда“ Кирил Десподов. Помня как се подиграваше на Густаво Бусато, когато му вкара от дузпа. Вчера пак беше тих, много тихичък, след като изпусна от бялата точка. Десподов с компания на терена, всеки мач с нови „клетници“, извикани от Кръстаич, ни карат да се срамуваме и лепват петно след петно на националния отбор.

Дълги години си живеем със спомените от САЩ 94, още много време ще е така. Тогава станахме четвърти в света заради Боби и компания. Сега не може да сме дори четвърти в групата, отново заради тях. На всички е ясно, че отдавна е дошло време за промяна във футбола ни. Но те са се вкопчили в шефските места в БФС и не пускат кокала. Докато е така, ще продължаваме да копаем дъното. Докато разни директори и директорчета ни обясняват, че всъщност сме на прав път… Срам и позор!

Автор: Ангел Домусчиев / „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ