Кубинецът Михан Лопес е в лагера на ЦСКА. Димитър Евтимов го показа преди всички.

7 Dni Sport08.09.2023
ЦСКА, Тренировка, Димитър Евтимов

Кубинското чудовище Михаин Лопес дели хотел с футболистите на ЦСКА в Тетевен, където „червените“ са на подготовка.

Припомняме, че 41-годишният борец спечели четвъртата си олимпийска титла на Игрите в Токио в тежка категория, а в кариерата си пет пъти е ставал и световен шампион.

Лопес и съотборниците му от националния отбор по борба на Куба също като българските си колеги са на подготовка в Тетевен. Лагерът им е преди световното първенство в Белград следващата седмица – първа олимпийска квалификация.

Вратарят на ЦСКА Димитър Евтимов не пропусна да се снима за спомен с Лопес. Здравенякът понесе във въздуха Митко, който вчера навърши 30 години. Евтимов публикува в социалните мрежи две снимки от срещата с кубинската звезда в ресторанта на хотела.

„Михаин Лопес – 4 пъти олимпийски шампион и едно малко момче“, написа Евтимов към фотосите.

Както е известно, ЦСКА утре ще играе контролна среща с Литекс – от 10:30 часа на стадиона в Тетевен.

Националите ни по класическа борба направиха контролни срещи с кубинците на базата в балканското градче. Михаин Лопес и компания избраха да тренират у нас за втори път преди важен старт. Кубинците бяха в България и преди олимпийските игри в Токио.

Луис Орта, друг златен олимпийски медалист, също се подготвя у нас. На Игрите в Токио обаче той спечели титлата в категория до 60 кг, а сега ще атакува квотата в по-горната категория до 67 кг.

Схватките в Тетевен бяха изгледани от президента на федерацията ни по борба Христо Маринов, от Армен Назарян, който отговаря за националните отбори, в заниманията се включиха и по-младите ни борци, водени от националния треньора на юношите Юлиян Георгиев.

Класиците пътуват за Белград на 20 септември.


Михан Лопес и Димитър Евтимов с обща приятелска снимка, бореца има четири олимпийски титли.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ