Кондиционният треньор на ЦСКА: Работих 5 години с Йешич, скоро ще сме във върхова форма

IMG_1209

Кондиционният треньор на ЦСКА Боян Стаматович даде обширно интервю пред клубната телевизия. Той сподели, че целта му е да подготви един боеспособен тим, който да се бори, тича и пресира от първата до последната минута.

Стаматович разкри, че е запознат с манталитета в ЦСКА от Миодраг Йешич. Той увери, че е наясно какво се иска в клуба и с познанията си по кондиция и фитнес се опитва да допринесе за развитието на тима по най-добрия начин.

Кондиционният специалист говори за проблемите, с които се е сблъскал при пристигането си на стадион „Българска армия“ и заяви, че ЦСКА ще се намира във върхова форма след две до три седмици.

„Към тази дата се движим добре. За момента съм удовлетворен. Има още много да подобряваме, но ще стигнем там, където искаме. Имахме доста проблеми, тъй като отборът не е имал достатъчно време да се подготви. През последните седмици се фокусирахме много върху това да подобрим физическото си състояние. Бих казал, че най-накрая сме подготвени. Мисля, че подобрихме интензитета и нивото. Проведохме много високоинтенвизни тренировки, спринтове и чисто ментално момчетата свикнаха. Това беше най-трудното – да превключат на пета скорост“, започна Стаматович.

„Когато пристигнахме, имахме 5 контузени играчи. Не разполагахме с пълен състав. Имахме много работа с играчи, които са в рехабилитация, такива, които се връщат от контузии. Трябваше да внимаваме, но в момента сме добре. Имаме още работа с играчи, които не са играли по 90 минути. Налагаше ни се да въртим състава много, така че отнема време да сме в топ форма‘, продължи той.

„Имахме тежки няколко седмици. Паузата е перфектният момент за нас, за да се подготвим и да периодизираме тренировките за следващите седмици. Не ми харесва, че ни липсват много играчи, защото са с националните си отбори. Страхотно за тях, лошо за мен и треньора. Но се опитваме да периодизираме всичко по индивидуален и отборен план. Имаме цели, които са разпределени за всеки мач“.

„Използваме тези няколко дни, за да се фокусираме върху програма за превенция на контузиите и силова подготовка, високоинтензивно тичане и спринтове, защото това ни липсва много. Това е особено важно за играчите, които се завръщат от контузии и не са играли по 90 минути. Фокусираме се и върху тях. В плановете ни влиза да изиграем и една приятелска среща, за да се подготвим максимално добре за сезона. Ако трябва да бъда честен, ще ни трябват 2-3 седмици от сега, ако всичко е по план и нямаме контузии, ще сме във върхова форма“.

„Работил съм доста в Саудитска Арабия и Емирствата, не толкова в Европа – само Сараево и Малта. В последните два клуба съм работил с Нестор. С времето организацията ни и съвместната ни работа става все по-добра. Разбираме се перфектно. Условията в ЦСКА ми харесват. Всичко е чудесно и можем да изпълним всичко, което сме планирали. Удовлетворен съм“, каза кондиционният треньор на ЦСКА.

„Знам много за ЦСКА, защото работих 5 години с Миодраг Йешич. Той беше треньор на ЦСКА, така че знам много за историята и феновете. Също така в моя роден град има много фенове на Партизан, а те са близки с тези на ЦСКА, така че съм наясно. Знам и за амбициите в клуба, така че не е ново или странно за мен. Аз самият съм много амбициозен, мразя да губя, винаги искам да печеля, така че мисля, че сме на една страница“, допълни още той.

Автор: dsport.bg
Снимка: Официален сайт на ЦСКА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ