Джовани: Добре ми е в Локомотив Пловдив, Томаш е голям треньор

7 Dni Sport07.09.2023
Локомотив София - Локомотив Пловдив, Джовани

Асът на Локомотив Пловдив Джовани даде интервю пред „Дспорт“. Той е един от ключовите футболисти на „смърфовете“ от началото на сезона. Бразилецът до този момент е играл в 8 срещи, вкарал е 6 гола и има цели 5 асистенции.

– Какво е мнението ти за първите два месеца от началото на сезона?

– Мнението ми за началото на шампионата е много добро. Работим много, за да постигнем целта да сме на първо място, както е в момента. За мен, а и за целият отбор е много важно, това което се случва.

– Какво мислиш за отбора, клуба и атмосферата около Локомотив Пловдив в момента?

– Много е добре. Торсидата, а и всички наши фенове много ни подкрепят. Няма никакво значение дали играем вкъщи, или сме гости, атмосферата в нашия клуб е много добра. Това ни се отразява много добре през тази кампания.

– Каква е ролята, а и твоето мнение за треньора на отбора Александър Томаш?

– Той е голям треньор и човек. Стилът му на работа е много добър, както и начинът, по който иска да играем. Харесвам го и начина му на работа, а също така и цялата група харесва как работи той.

-Мислиш ли, че е възможно Локомотив Пловдив да стане шампион на България или е много трудна работа, защото и други отбори искат първото място?

– Много е трудно да говорим все още за това, защото сме в началото на шампионата, но ние работим много, за да продължим с победите и добрите резултати, а в края на шампионата, ако е така да гоним и титлата.

– Харесва ли ти първенството на България, страната и град Пловдив?

– Харесвам българското първенство, което е доста силно. Допада ми градът. Пловдив е много хубав. Бях приет много добре и това ми помогна да се адаптирам към града и шампионата.

– Кой е най-силният отбор в българското първенство? Повечето казват Лудогорец, който спечели първенството през последните 12 години…

– За мен в момента най-добрият отбор е нашият. Локомотив Пловдив е на първо място, нали така? Лудогорец има голям отбор. Много силен тим и трябва да се подготвим, когато дойде мачът с тях. Левски също е много добър отбор, който прави впечатление.

– Левски има голяма бразилска група. Познаваш ли се с бразилците там?

– Да, да познавам се с Цунами, Уелтон и Роналдо. Говорим си когато имаме мач един срещу друг и поддържаме отношения в социалните мрежи. Те са много силни футболисти и добра група.

– Искаш ли да смениш първенството, да направиш трансфер или се чувстваш добре в Локомотив Пловдив?

– Чувствам се много добре и съм фокусиран върху Локомотив Пловдив. Имам договор с клуба и моят фокус е този. Искам да помогна на отбора да запази позицията си в първенството.

Автор: Стефан Стоянов / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ