Йордан Йовчев: Преди се молихме за финали, сега сме дигнали летвата

Йордан Йовчев,

Легендата в спортната ни гимнастика Йордан Йовчев коментира представянето на националните ни състезатели на световната купа по спортна гимнастика в Мерсин. В Турция Йордан Александров, Еди Пенев, Кевин Пенев и Божидар Златанов се класираха на четири финала, но този път се разминаха с отличията.

„Ние вдигнахме летвата в спортната гимнастика. Преди с молихме за финали, а сега вече финалите нашите състезатели ги правят спокойно. Те искат медали, титли, искат да дишат от този въздух. Много са амбицирани“,каза Йовчев.

„Еди Пенев е с много големи възможности на земна гимнастика. Допусна грешка в Мерсин, която го лиши от призово класиране, защото беше с втора оценка в квалификацията. Божидар Златанов е изключителен изпълнител, много чист. Още малко трудност му трябва за да стигне до трето, второ или първо място. Той се нареди на четвърта позиция. Прескокът, който скача е труден, но не е топ. Той е младо момче и има поле за изява и развитие. Йордан Александров е стабилен, но е намалил трудността. Разчита на сигурност. Това няма да доведе до някакъв много сериозен резултат, но се надявам, че ще му стигне за олимпийска квота. Кевин Пенев е изключително талантлив. Има страхотно бъдеще. Сега пътуват за световната купа в Унгария, но голямата цел са олимпийските игри. Дай Боже да спечелим квота“, каза още той.

„За съжаление, Палома Спиридонова се контузи и се наложи операция. Така тя се лиши от възможността да спечели квота. При мъжете имаме шанс единият от двамата ни участници на световното да вземе виза“, добави легендарният ни гимнастик.

Олимпийският вицешампион на халки от Игрите в Атина през 2004 година сподели и каква е ситуацията с Дейвид Хъдълстоун, който представи България на Олимпийските игри в Токио: „В момента той е в САЩ. Към момента поддържа някаква форма, но не е активен.“

Автор: dsport.bg


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ