Жил Висенте след Уелтън, иска да го привлече в редиците си

7 Dni Sport05.09.2023
Левски, Уелтън

Крилото на Левски Велтон привлече погледите върху себе си след силното си представяне от началото на сезона и особено в квалификациите на Лигата на конференциите. Апетитите към него се засилват, а поредният интерес е от Португалия. Ситуацията около бразилеца е започнал да следи Жил Висенте. Тимът, който в момента се намира на 14-ата позиция в елита на страната, ще търси подсилване в нападение през зимния трансферен прозорец. Велтон е гласен за заместник на сънародника си Марлон, който разочарова от началото на сезона.

През лятото белгийския Стандард Лиеж изпрати оферта на стойност около 1 милион долара, но ръководството на Левски не остана никак доволно от това, като желанието им бе да получат около 3 милиона. Преговорите между двете страни не продължиха и трансферът не бе осъществен. Сега отговорните фактори на „Герена“ ще искат подобна сума за един от най-острите си футболисти, но не е ясно дали Жил Висенте ще може да изпълни тези условия. Договорът на бразилеца с Левски изтича в края на другата година и клуба в момента преговаря с него за удължаването му, но все още няма развитие по този въпрос. През зимата към бразилеца интерес проявяваше турски клуб, но и тогава разговорите не завършшиха с продажбата му.

Велтон има на сметката си 68 двубоя във всички турнири със синия екип, в които вкара 13 гола. 26-годишният футболист стартира на ниво новата кампания и в 12 мача реализира две попадения – при победата с 2:0 над Шкупи в Скопие и успеха с 2:1 на реванша с Апоел Беер Шева на стадион „Георги Аспарухов“. На двубоя с Хебър (1:0) бразилецът изненада с нова визия, появявайки се на терена с лента на главата.

След успеха над пазарджиклии той бе зарадван от свой малък фен, който му подари писмо адресирано до него. Вчера той се възползва от почивката дадена на тима от Николай Костов до неделя. Велтон се отбеляза в една от социалните мрежи от летището в Истанбул, като не е ясно коя ще бъде следващата му дестинация.

Автор: „Тема спорт“

Снимка: Официален Инстаграм профил на Уелтън


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ