„В този ЦСКА трябваше да имате вяра“

7 Dni Sport04.09.2023
ЦСКА - Черно море, Тобиас Хайнц

ЦСКА изигра най-силния си мач от началото на сезона и победи Берое с категоричното 3:0 в Стара Загора. „Червените“ впечатлиха с играта си и с красиви голове, особено този на Тобиас Хайнц. Сега надеждите на всички в клуба са този успех да е първи от дълга серия, както си пожела и капитанът Амос Юга след срещата.

В този ЦСКА трябваше да имате вяра. Всички вие, които обичате „червените“ и искате да виждате победи, дошли с красив футбол. Треньорът Нестор Ел Маестро мина през много труден период. Върху главата му се стовариха критики и дори обиди, но той устоя. Вече почеркът му започва да се вижда. Вижда се положителна промяна и във физическата подготовка на тима, след като явно по време на предсезонния лагер в Австрия не се е работило достатъчно в това направление. А без силна физика, няма как да играеш силен футбол. Това е ясно на всички.

ЦСКА беше атакуван от всички страни. След неуспешни мачове част от феновете скочиха, обиждаха повечето играчи и искаха обяснение за липсата на победи. Не е нормално при неуспехи да се стига чак до такива крайности и хули, а след победи същите тези футболисти от „ментета“ бързо да се превръщат в герои. Не, не надуваме балона. ЦСКА не е направил кой знае какво – победил е Берое. Но се видя, че отборът има сериозни качества и може да играе красиво, успешно и силно.

Начетохме се и се наслушахме колко слаба лятна селекция са направила на „Армията“. Знайни и незнайни „огромни специалисти“ скочиха на новите попълнения и прибързано ги обявиха за „лош футболен материал“. Змиите в Борисовата градина и извън нея винаги ще съскат, озлобени срещу ЦСКА. Докато при един друг отбор журналисти и фенове гледат да е спокойно, дори в най-силната буря, отношението към „червените“ не е такова. Там винаги трябва да се направи слон и от най-малката мушица. И все било за доброто на отбора, все градивна критика, която ще помогне. С какво може да помогнат ежедневни информации за контузии в ЦСКА, превърнали се в някакъв странен фетиш за едни хора, не е ясно… Контузии, които в повечето случаи са толкова истински, колкото засипалите България в последно време фалшиви петдесетолевки.

Най-важното за Ел Маестро и компания беше да са като слепи и глухи към всичко, което се изливаше от помийна яма към клуба. Да тренират на Панчарево, да работят здраво и да чакат именно този мач. Да затворят поне малко устата на критиците. Категоричната победа дойде в най-точното време – преди паузата за националните отбори. Сега има време треньорът да работи още по-здраво с отбора, да разгърне още повече идеите си и още в първия мач след паузата ЦСКА да затвърди добрите впечатления.

Всичко при „армейците“ си идва на мястото. Дори и на сериозно изоставане от лидера във временното класиране в момента, ЦСКА отново ще бъде един от основните фаворити за титлата, в това бъдете сигурни. А „ментетата“ в края на сезона пак ще бъдат герои. В този ЦСКА трябваше и трябва да вярвате. Тепърва ще се убеждавате в това…

Автор: Ангел Домусчиев / „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ