Никола завърши 13-ти на Монца в последното състезание за сезона

Никола Цолов,

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов зае 13-о място в основното състезание на пистата „Монца“ за Гран при на Италия – десети, последен кръг за сезона в надпреварата.

Цолов финишира с време от 47:12.114 през 22-е обиколки на пистата „Монца“. Българинът остана на 6.936 от победителя Джони Едгар.

Българинът демонстрира, че има скорост и умения да се бори с най-бързите пилоти в шампионата и през по-голямата част от състезанието води поредица битки за позиции между шеста и осма, след като потегли осми в надпреварата.

Никола Цолов се конкурира с новия шампион Габриел Бортолето, Мари Боя, Леонардо Форнароли и още няколко пилоти от топ 10 в класирането, но извади лош късмет при рестарта след третата кола на сигурност, а преди това българският пилот получи и наказание от 5 секунди, което също повлия на крайния му резултат.

При рестарта в 16-ата обиколка Цолов беше ударен отзад от естонеца Пол Арон. Той излезе извън трасето и се върна в състезанието в дъното на топ 20. След това Никола Цолов успя да се пребори за няколко позиции, завършвайки 13-и.

Дебютантът Цолов завърши сезона във Формула 3 на 22-ро място в крайното класиране с 6 точки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ