Нестор Ел Маестро към двама от най-техничите си атакуващи играчи: Оставате в София

7 Dni Sport02.09.2023
ЦСКА, Нестор Ел Маестро

Двама от колумбийските футболисти на ЦСКА – Данило Асприля и Браян Морено не отпътуваха с тима за Стара Загора и няма да вземат участие в днешния сблъсък с Берое. 34-годишното крило продължава да лекува контузия в коляното и не тренира пълноценно със съотборниците си, като не е ясно кога изобщо това ще се случи. Младият нападател пък се завърна след 4 месеца извън терена при равенството 1:1 с Черно море.

Той обаче остава извън групата за визитата на Берое заради включването на Марселино Кареасо и лимитът за чужденци извън Европейския съюз. Както е известно, максимум петима такива футболисти могат да попадат в списъка за мач от Първа лига.

Срещу Берое това ще са Браян Кордоба, Сейни Санянг, Кареасо, Жираир Шагоян и Майкъл Естрада.

Поради същата причина за Стара Загора не отпътува и сърбинът Лазар Туфегджич, чието бъдеще е неясно. В началото на сезона той бе изкаран от състава, като Саша Илич заяви, че това е решение на ръководството. След идването на Нестор Ел Маестро халфът игра в три срещи и дори вкара на Славия. Все още е възможно да се стигне до раздяла с него в следващите дни. Играчът има и всички шансове да се докажа на ръководството на ЦСКА.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ