Ботев Пловдив и Славия търсят успех в интересен мач от efbet Лига

7 Dni Sport01.09.2023
славия_ботев_пловдив3

Ботев Пловдив и Славия се изправят един срещу друг в двубой от 8-ия кръг на efbet Лига. Срещата стартира в 21:30 часа на стадион “Христо Ботев”, а главен съдия на срещата ще бъде Волен Чинков.

И двата отбора не се намират в най-добрата си форма и стартираха сезона по не много добър начин. “Канарчетата” все още търсят първата си победа у дома, като от старта на кампанията досега на “Колежа” имат 3 мача, в които са записали 3 загуби. Лошите резултати доведоха до смяна на треньорския пост и Станислав Генчев напусна клуба. Сега временно начело е Рафаел Ферейра, но все още не е ясно кой ще бъде новият специалист, който ще поеме отбора.

През изминалата седмица името на Димитър Димитров – Херо се спрягаше доста усилено, но сериозни разминавания между специалиста и ръководството са стопирали неговото назначаване. Така Ботев все още няма треньор.

Иначе през миналия кръг пловдивчани стигнаха до първата си победа през новия сезон. Тогава те надвиха като гост Етър и добавиха първи три точки в актива си. Преди това “канарчетата” бяха в серия от шест поредни двубоя без победа, в които записаха четири загуби и две равенства.

Ситуацията в Славия също не е много цветуща. Отборът има едва 4 точки от началото на кампанията, като е изиграл шест мача. “Белите” са в серия от три поредни загуби и общо пет двубоя без победа. За последно те победиха Етър в първия кръг с минималното 1:0 като гости. В последния кръг столичани отстъпиха на ЦСКА 1948 у дома с 0:2 и това доведе до доста сериозни недоволства от страна на феновете. Привържениците започнаха да скандират “оставка” и “всички вън”, както и името на предишния наставник Златомир Загорчич, който гледаше от трибуните.

Лошите резултати направиха бъдещето на старши треньора Хосе Мария Бакеро доста неясно. Самият специалист призна в интервюто си след двубоя с “червените”, че се притеснява за своя пост.

Иначе през миналия сезон двата тима се срещнаха общо пет пъти – четири пъти за първенството и един път за Купата. В тези срещи “белите” победиха два пъти, “канарчетата” веднъж и две срещи завършиха наравно. Последният двубой на “Колежа” пък се игра в края на май месец и завърши без попадения.

efbet Лига, VIII кръг

Ботев Пловдив – Славия

Вероятни състави:

Ботев Пловдив: Ханкич, Ван Хертъм, Там, Пунчец, Балоянис, Карабельов, Перера, Рабей, Попов, Акере, Бароан

Славия: Кръстев, Генев, Мартинов, Йеленкович, Керчев, Стоянов, Минчев, Томбак, Тасев, Иванов, Бакеро

Начало: 21:30
Съдия: Волен Чинков
Стадион: “Христо Ботев”, гр. Пловдив

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ