ЦСКА с нов трансферен удар

IMG_1043

Кейлъб Уесън ще бъде тежкият център на ЦСКА през новия сезон, информират от клуба. 24 годишният американец е висок 208 см. Завършил е Охайо Стейт, като в университетското първенство записва 96 мача със средно 13 точки, 7 борби и 2 асистенции.

След драфта през 2020 година попада в отбора на Санта Круз Уориърс, който е част от програмата за развитие на Голдън Стейт Уориърс. След това започва международната му кариера, като е играл в Израел, Филипините и Пуерто Рико.

„Кейлъб ще доминира под кошовете в НБЛ и в същото време ще тормози съперниците на „армейците“ с точния си мерник от далечно разстояние.
Идва в ЦСКА, защото иска да бъде част от клуб, който преследва победата във всеки мач и има големи амбиции“, написа официалният сайт на клуба.

Старши треньорът Росен Барчовски е много доволен от неговото привличане.

„На този пост гледахме десетки възможни състезатели, защото за нас е много важно да сме силни под кошовете. Който се интересува от колежански баскетбол, знае какво означава да си основен център на Охайо Стейл. Убеден съм, че с Кейлъб направихме правилния избор. Той ще има огромен принос за ЦСКА и го чака дълга и успешна кариера в Европа“, каза Барчовски.

Снимка: Официален сайт на БК ЦСКА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ