Босът на Крумовград: Защо да не стигнем до шестицата или да на-правим пробив за Купата?

7 Dni Sport29.08.2023
ФК Крумовград - Лудогорец,

Крумовград е сред приятните изненади в efbet лига до момента. Новакът в първенството започна ударно в елита на българския футбол с победа срещу Лудогорец още в първия си мач в най-високото ниво на футбола у нас.

След това глава пред тима преклони и друг от водещите клубове у нас ФК ЦСКА 1948. В събота отборът постигна четвъртата си победа за сезона, побеждавайки като домакин Локомотив (София) с 2:0.

Басри Саров коментира показаното на терена от началото на сезона, както и „горещата“ тема, свързана с оттеглянето на един от спонсорите на тима Илиян Филипов.

„Равностоен мач беше. Започнахме добре и отбелязахме гол още в първата минута, а след това изпуснахме още няколко положения. Второто полувреме дойде дузпата, с която успяхме да решим мача“, сподели босът на Крумовград за двубоя със столичните „железничари“.

По думите му новакът в първенството притежава добре окомплектован отбор, който играе без напрежение. „За нас няма лидери. Ние игpaeм мач за мач. Искаме победа и можем да я постигнем, но каквото стане“, каза Саров за предстоящия двубой с водача в класирането Локомотив Пловдив.

Според Саров колективът е най-силното качество на отбора от Югозападна България: „Момчетата си вярват. Колективът, ентусиазмът, дисциплината, старши треньорът, екипът – това са големите ни предимства, а нещата просто се случват. Няма интриги в нашия отбор“, подчерта президентът.

„Оставането в групата остава основна цел. Пак казвам, че играем мач за мач. Защо да не стигнем до шестицата или да на-правим пробив за Купата?“, пита Саров.

Президентът на Крумовград отрече възможността отборът да се откаже от първенството заради оттеглянето на един от основните спонсори в лицето на Илиян Филипов: „Всички да са спокойни, всичко е нормално и продължаваме напред. Отборът е обезпечен. Водим разговори и с други спонсори, но и без такива, тимът е осигурен финансово“, категоричен беше босът на клуба.

„Строежът на стадиона в Крумовград е в начален стадий, проекти и всичко останало. Ще видим как ще се случат нещата. За момента оставаме в Пловдив, но голямото ни желание е да се върнем в Крумовград пред нашата публика“, сподели Саров относно ситуацията около домакинствата на новака в Първа лига.

„Искаме да развием академията, да се утвърдим в първенството, а оттам ще видим как ще се справим и в турнира за Купата. Нямаме големи цели да сме шампиони“, каза президентът на Крумовград за дългосрочните цели пред тима.

Автор: „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ