Теодор Салпаров: Тръпката преди ЕвроВолей 2023 е уникална, особено в зала Конгресна

7 Dni Sport28.08.2023
Теодор Салпаров,

Либерото Теодор Салпаров заяви, че тръпката преди ЕвроВолей 2023 е уникална, особено в зала Конгресна. „Има емоция и тръпката преди старта на шампионата, надявам се хората да напълнят залата, ще бъде зареждащо, ако още в първия мач съумеят да дойдат всички хора, да ни подкрепят и ние да отблагодарим с хубава игра и с победа над Испания“, каза той.

Салпаров призна, че България със сигурност не е сред фаворитите. „Ние трябва да играем мач за мач и въобще да не се товарим с очаквания – да говорим за медали, четвъртфинали и т.н. Ние всеки мач трябва да играем на максимума на нашите възможности“, каза той. Според него потенциалът в отбора е налице с младите момчета и по-опитните състезатели, но е много важно как тимът ще влезе в турнира. Според Салпаров сега отборът е с 2-3 класи по-обигран отколкото във Волейболната лига на нациите. „Положително настроен съм за това Европейско първенство. Аз преди всичко трябва да изнеса тежестта на посрещането, а Симеон Добрев да помогне в защита“, посочи още Теодор Салпаров.

„Има напрежение, чувства се, но бих казал, че е положително нещо за нас, защото всеки знае, че вкъщи и стените помагат. Физически със всеки изминал ден съм по-добре и по-добре се чувствам и бих казал, че съм готов за това първенство. За мен е важно всички да имаме една единствена цел и тя е да побеждаваме“, заяви капитанът Цветан Соколов. Той смята, че в отбора има много качествени момчета и най-важното е играчите да съумеят да изградят един добър колектив. „Първата цел за мен лично е да играем добре и да печелим мачове. Всеки състезател иска да печели и най-вече да печели медали. Моята цел е да излезем от групата, разбира се, и да се представим по най-добрия начин“, обобщи капитанът.

„Смятам, че аз и момчетата сме в едно добро настроение, готови сме, направихме добра подготовка и смятам, че трябва да покажем нашата игра на мачовете“, заяви разпределителят Георги Сеганов.

Посрещачът Мартин Атанасов пък коментира, че тежест винаги има. „Със сигурност ще има тежест във важните мачове, в решителните срещи. Винаги съм казвал, че публиката е изключително важна за нас, за нас е удоволствие да играем във Варна. Атмосферата е уникална и публиката ни помага“, каза състезателят.

Според него вече всички европейски отобри, а и не само те, като цяло световният волейбол се издигна много, не би казал, че има слаби отбори. „Не трябва да се подценява никой, ще излизаме срещу всеки противник със същата нагласа. Има може би два по-силни отбора – Украйна и Словения, които играят много качествен волейбол последните години. И със сигурност ще ни бъде тежко“, добави Атанасов.

Снимка: Официален сайт на Българска федерация по волейбол


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ