Кристиян Добрев: Искаме да се върнем в елита, моделът ни е успешен

7 Dni Sport28.08.2023
ПФК Септември София - Красимир Балъ

Спортният директор на Септември София – Кристиян Добрев – бе категоричен, че най-логичното нещо е тимът да победи тази вечер Черноморец Бургас в Драгалевци, но за целта не трябва да има и нотка подценяване на съперника. Старши треньорът на столичани Красимир Балъков пък няма кадрови проблеми преди двубоя.

„Очаквам да играем добре и да победим. Черноморец бе нов отбор в началото, когато изигра слаб мач с Марек у дома и загуби. После посъбраха още двама-трима футболисти и изградиха приличен отбор за нивото на Втора лига. При всички положения няма да ни бъде лесно. Навън показват що-годе добри резултати, макар че натрупаха четири поредни равенства. Отбор, който ако го подцениш и не влезеш дисциплинарно и активно, ще ти създаде проблеми. Ангел Стойков дълги години работи в националния отбор до 19 години, така че е запознат с качествата на нашите млади момчета. Но специално за Втора лига всички познават нашите играчи. Много трудно в днешно време отборите може да се изненадат в тази група. Такъв елемент може да има при статичните положения, заучени комбинации, но не и по отношение на позициониране и постановка на игра. Според мен нашият отбор е по-класният и най-логичното е да спечелим. Но какво ще се получи в крайна сметка, ще видим утре (б.р. – днес)“, коментира Добрев пред „Тема Спорт“.

„Силното начало на сезона ни дава самочувствие и спокойствие. Но не може само да побеждаваш и все някъде ще се намери отбор, който да те победи, както се случи с нас при гостуването на Янтра в миналия кръг. Трябва да си направим изводите къде сме сбъркали в този двубой, за да не повтаряме грешките и да спечелим.

Искаме да се върнем в елита. Моделът ни е успешен. Въпросът е да се развиват футболисти. Ние не изневеряваме на кредото си нито във втория ешелон, нито в елита“, добави спортният директор на столичани.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ