Нова глоба от УЕФА чака Левски

ЦСКА - Левски, Сектор "Б", Фенове

Ръководството на Левски очаква нова тежка санкция от УЕФА след домакинството на Айнтрахт от плейофа на Лигата на конференциите, пише „Труд“. „Сините“ не успяха да резрашат стар проблем, който и преди им е носил санкции от европейската централа. И този път имаше струпване на хора на пътеходите на съоръжението. Нещо повече, нито едни стълби не бяха свободни в трите сектора с фенове на домакините, каквото е и изричното изискване от Нион. Наложи се дикторът на двубоя да отправя няколко съобщения по време на срещата. Нищо обаче не се промени заради сериозния интерес и липсата на алтернативни места.

 

Само преди дни УЕФА удари по родния гранд с близо 40 000 евро глоба. А 12 000 евро от тях бяха именно за наличието на хора по пътеходите на стадиона. По-рано през сезона „сините“  отнесоха и друга санкция от близо 40 000 евро заради ексцесиите на мача с Шкупи в Скопие.

Така крайна сметка близо 1/10 от приходите от УЕФА за пробив до плейофите изобщо няма да стигнат до касата на „Левски“ заради глоби. Влизане в групите може да донесе сериозни приходи на „сините“, които все още имат своите финансови проблеми.

Други проблеми в четвъртък нямаше, нито една бомба не бе хвърлена на пистата, не бяха палени и факли. Това сториха единствено привърженици от Германия, които бяха около 1500 души.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ